Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter
Vissza

Nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíjjal ismerték el a SWIETELSKY székházát

20.07.2020

Ezüst díjat hozott el az EcoDome Irodaház a fenntartható fejlődés kategóriában. 

A 28 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI World Prix d’Excellence (Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat) mára a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata.

A hagyományoknak megfelelően idén is, a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt a nemzetközi megmérettetésen.
A bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredményessége, az ingatlan építészeti és városépítészeti színvonala, valamint a kivitelezés minősége és a megvalósítás időtartama voltak. Emellett értékelték az értékesítés és bérbeadás eredményességét, valamint a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát is.

Ezen szempontok alapján két arany- és öt ezüstérmet nyertek a magyar ingatlanfejlesztők a nemzetközi versenyen, melyből ezüst minősítéssel büszkélkedhet a SWIETELSKY által kivitelezett EcoDome Irodaház. A beruházás előkészítése és megvalósítása során mindvégig a környezettudatosság volt a rendező szempont, melynek eredményeképpen az épület elnyerte a LEED platina minősítést. Az épület nevében lévő ECO szó egyszerre utal a gazdaságos (ECOnomic) és környezettudatos (ECOfriendly) működésre.

Az irodaház ötvözi a fenntarthatóságot, a kellemes és inspiráló munkakörnyezetet, valamint a bérlők számára kedvező üzemeltetési költséget.

 

Forrás: Magyar Építők