Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter

Etikai kódex

Mint korábban, a jövőben is azt szeretnénk, hogy az állami és magánszektorban tevékenykedő üzleti partnerek megbízhatónak és kompetensnek tartsanak bennünket. Ezért nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy valamennyi érdekelt féllel és versenytárssal szemben mindig tisztességesen, tiszteletteljesen és feddhetetlenül viseltessünk. Iránymutatásként kidolgoztunk egy etikai kódexet, amely tükrözi értékeinket, és amelynek célja, hogy a SWIETELSKY csoport erkölcsi, etikai és jogi szempontból kifogástalan gyakorlatának alapjául szolgáljon. Az itt letölthető dokumentumot teljes egészében elérhetővé tettük és tesszük minden munkatársunk és valamennyi partnerünk számára. Az alábbiakban pedig közzétettük a legutóbbi magatartási kódex kiadásához kapcsolódó vezetőségi nyilatkozatot is.

/ Az igazgatótanács előszava

Gesamtvorstand SWIETELSKY1

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A Swietelsky Közép- és Kelet-Európa vezető építőipari vállalata. 12.000 munkavállalóval, több mint 3.4 milliárd eurós árbevétellel, valamint decentralizált szervezeti felépítésünkkel nemzetközi szinten vagyunk jelen a piacon, hazánkban dobogós helyen állunk és mindenhol ismertek vagyunk. Több mint 80 éve a gazdasági fenntarthatóság jegyében fejlődést és szolid növekedési tendenciát tudhatunk magunkénak, így a cégcsoportunk mára az építőipar minden területén magas minőséget, rugalmasságot és a határidők betartását kínálja megrendelőinek.

Ez a pozitív vállalati fejlődés elsősorban munkavállalóink felkészültségének köszönhető, akik folyamatosan fejlesztik magukat, a kihívásokat jövőbe tekintő hozzáállással fogadják. Új szabályozási feltételek és etikai normák betartását tűzzük ki magunk elé, hogy tekintélyünket megbízható, kompetens és jogkövető partnerként megőrizhessük. Korrekt viselkedés, tisztelet valamint integritás a vállalaton belül, megrendelőinkkel és versenytársainkkal szemben az, ami minket kitüntet.

Éppen ezen jogilag, etikailag és morálisan kifogástalan viselkedés iránymutatásaként dolgoztuk ki az Etikai kódexet (Code of Conduct). Az Etikai kódexben foglalt alapelvek a Swietelsky cégcsoporton belül miden munkavállalóra egyaránt érvényesek, beosztástól, munkakörtől függetlenül. Minden kétséget kizárva az üzleti életben manapság a viselkedésünk az egyik legfontosabb befolyásolási tényező vállalatunk renoméját illetően. Ezért mindenki, saját érdekében köteles a következő alapelveket figyelembe venni és ezzel biztosítani közös vállalati sikereinket.

Az igazgatóság