Swietelsky AG
  • SWIE Seite Transparenz CG Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Üzleti jelentés

Különösen fontos számunkra a nyílt kommunikáció, valamint a befektetőink és a tőkepiac számára biztosított átláthatóság. Az alábbiakban elérhető az aktuális konszolidált pénzügyi kimutatás német és angol nyelven, valamint az éves jelentés (konszolidált és egyedi pénzügyi kimutatás) németül. Továbbá közzétettük a legutóbbi konszolidált pénzügyi kimutatás közzétételekor kiadott vezetőségi nyilatkozatot.

 

Töltse le az éves jelentést

/ Az igazgatótanács előszava

Vorstandsfoto 2021 22

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Örömmel számolhatunk be arról, hogy a korábbi év sikerei az elmúlt pénzügyi évben is folytatódtak. Az építőipari termelés tíz százalékos növekedésével a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) ismét kismértékben javult, míg az EBT 147,2 millió euróval az elmúlt két év referenciaértékei közé esik.

Örömteli az is, hogy a változatlanul magas befektetési hajlandóság ellenére tovább tudtuk emelni a saját tőke arányát 35,4 százalékra. Összességében nagyon pozitívnak értékeljük a 2021/22-es teljesítményünket, különösen azért, mert az összes fő piac jelentős mértékben hozzájárult a bevételekhez. A szinte változatlanul magas rendelésállomány is szilárd alapot jelent a következő évek számára.

Az általános gazdasági kilátásokat továbbra is nehéz megjósolni. Az egészséges tőkestruktúra fontossága most minden eddiginél nyilvánvalóbbá válik, mivel az építőipari szektort az építőanyagok árának megugrása és a szükséges alapanyagok hiánya sújtja. Ebben a helyzetben újra sikeresnek bizonyult a SWIETELSKY azon stratégiája, amely szerint a lehető legszélesebb választékot kínálja, a lehető legnagyobb diverzifikációt hajtja végre a vállalatcsoport valamennyi építőipari ágazatában és piacán, valamint proaktívan kezeli a projekt- és szerződéses kockázatokat. A mottónk értelmében továbbra is a profitot részesítjük előnyben a forgalommal szemben. A gazdaságilag egyre nehezebbé váló piaci környezetben az a célunk, hogy továbbra is az elmúlt évek átlagos szintjének megfelelő, stabil eredményeket érjünk el.

Keményen dolgozunk a szakképzett munkaerőhiány okozta, jól ismert kihívásokkal is. Emellett fontos számunkra a SWIETELSKY innovációs erejének további erősítése, valamint a klímaváltozás elleni küzdelem, amely kulcsfontosságú abban, hogy előnyt szerezzünk a versenytársakkal szemben. Ezeket az erőfeszítéseket a fenntarthatósági jelentésünkben is dokumentáltuk, amelyet 2021 decemberében tettünk közzé második alkalommal.

2022. július