Üzleti jelentés

Swietelsky.Company.Core.Models.UmbracoPublishedModels.Contentseite?.Name
Swietelsky.Company.Core.Models.UmbracoPublishedModels.Contentseite?.Name
Swietelsky.Company.Core.Models.UmbracoPublishedModels.Contentseite?.Name
  • SWIE Seite Transparenz CG Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Üzleti jelentés

Különösen fontos számunkra a nyílt kommunikáció, valamint a befektetőink és a tőkepiac számára biztosított átláthatóság. Az alábbiakban elérhető az aktuális éves jelentés (konszolidált pénzügyi kimutatás) német és angol nyelven, valamint az éves jelentés (konszolidált és egyedi pénzügyi kimutatás) németül. Továbbá közzétettük a legutóbbi konszolidált pénzügyi kimutatás közzétételekor kiadott vezetőségi nyilatkozatot.

 

/ Az igazgatótanács előszava

SWI Presseaussendung AG Vorstand 1911

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A 2018/19-es pénzügyi év teljesítette optimista elvárásainkat, és a társaság történetében a legsikeresebb év lett. A jó gazdasági hangulatnak köszönhetően a SWIETELSKY töretlenül folytatta organikus növekedését. Minden fontos piacon sikerült terjeszkednünk, ezáltal az építőipari termelés 18%-kal emelkedett az előző évhez képest. A hosszú távú nagyprojektek ütemterv szerinti végrehajtása ellenére rendelési állományunk 3,12 milliárd euróval az előző év rendkívül magas szintjén maradt. A saját tőke aránya 29%-ra emelkedett.

Mindig is különös figyelmet fordítottunk a jövedelmezőségre, és itt is sikerült biztató növekedést elérnünk. Az adózás előtti eredmény (EBT) 39,16%-kal növekedett. A 4,1%-os EBIT-árréssel nagyon jó értékről számolhatunk be az iparág égészéhez viszonyítva. Kiemelt figyelmet fordítunk a tőkeszerkezetre, és nagy jelentőséget tulajdonítunk a pénzügyi erőforrásaink gazdaságos felhasználásának. Ennek ellenére az elmúlt üzleti évben ismét magas szintű hajlandóságot mutattunk a műszaki berendezések és gépek korszerűsítésébe történő befektetés iránt.

Munkatársaink vállalkozói készségeinek fejlesztése érdekében a korábbiakhoz hasonlóan a diverzifikációs stratégiánkra és vezetői megközelítésünkre támaszkodunk. A „Global Reporting Initiative (GRI)” „Sustainability Reporting Standards” dokumentumával összhangban ez év őszén először készül el a vállalat fenntarthatósági jelentése annak érdekében, hogy szolgáltatásaink a fenntartható gazdálkodás keretében átláthatóbbá váljanak. A jelenlegi 2019/20-as pénzügyi évben az építőipari termelést az előző év szintjén szeretnénk konszolidálni, és átlagosan az elmúlt három pénzügyi év jövedelmezőségének elérésére törekszünk.

2019 szeptemberében