Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter

Üzleti jelentés

Különösen fontos számunkra a nyílt kommunikáció, valamint a befektetőink és a tőkepiac számára biztosított átláthatóság. Az alábbiakban elérhető az aktuális konszolidált pénzügyi kimutatás német és angol nyelven, valamint az éves jelentés (konszolidált és egyedi pénzügyi kimutatás) németül. Továbbá közzétettük a legutóbbi konszolidált pénzügyi kimutatás közzétételekor kiadott vezetőségi nyilatkozatot.

 

/ Az igazgatótanács előszava

Gesamtvorstand SWIETELSKY1

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A SWIETELSKY 2023/24 első félévében a kihívásokkal teli makrogazdasági környezetben továbbra is stabilnak bizonyult. A megnövekedett finanszírozási és bérköltségek, a tartósan magas anyag- és energiaköltségek, valamint a speciális területeken egyre súlyosabb munkaerőhiány valamennyi fő piac gazdasági stagnálásában tükröződnek. A SWIETELSKY építőipari teljesítménye ennek ellenére az előző évhez képest kis mértékben, 2.047,3 millió euróra emelkedett. A lakásépítés volumene a nehéz kamatkörnyezet következtében a várakozásoknak megfelelően 2023/24 első félévében csökkent. Ezt az infrastruktúra-építés növekedésével ellensúlyozni tudtuk.

A mélyépítés és az alagútépítés területén a nagy megrendeléseket a terveknek megfelelően teljesítettük, a megrendelésállományt pedig a jelenlegi 2,9 milliárd euróval az előző év szintjén tartottuk.

A kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) az előző év azonos időszakához képest 1,1 százalékkal, azaz 1,8 millió euróval javult.

Szilárd piaci pozíciónk, széles körű diverzifikációnk és személyzeti szakértelmünk alapján eltökélten és tetterősen tekinthetünk a jövőbe. Az év egészét tekintve arra számítunk, hogy építőipari teljesítményünk az előző évhez hasonlóan alakul, az eredmény pedig a korábbi évekéhez hasonló szinten lesz.

Köszönetünk minden Swietelskysnek, akiknek elkötelezettsége lehetővé teszi közös sikereinket.

2023. november

 

Töltse le az éves jelentést 2023/24

Töltse le az éves jelentést 2022/23

Töltse le az éves jelentést 2021/22

Töltse le az éves jelentést 2020/21