Swietelsky AG
  • SWIE Seite Transparenz CG Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Üzleti jelentés

Különösen fontos számunkra a nyílt kommunikáció, valamint a befektetőink és a tőkepiac számára biztosított átláthatóság. Az alábbiakban elérhető az aktuális konszolidált pénzügyi kimutatás német és angol nyelven, valamint az éves jelentés (konszolidált és egyedi pénzügyi kimutatás) németül. Továbbá közzétettük a legutóbbi konszolidált pénzügyi kimutatás közzétételekor kiadott vezetőségi nyilatkozatot.

 

/ Az igazgatótanács előszava

Swietelsky Vorstand Gruppe 2021 4 (Large)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

2020 márciusában a koronavírus-válság jelentős zűrzavart okozott a termelési és ellátási láncokban itthon és külföldön egyaránt. Ez idő alatt igyekeztünk gyorsan és teljes körűen, illetve a lehető legbiztonságosabb körülmények között helyreállítani építési tevékenységünket. Ezt néhány héten belül sikerült elérnünk, és a vállalatcsoport a pénzügyi év hátralévő részében folytathatta szerves növekedését.

A 2020/21-es pénzügyi évben a SWIETELSKY ismét túlteljesítette a korábban is sikeres évek célszámait. Minden kulcsfontosságú piacon örvendetes eredményeket értünk el. Az építőipari termelés 2,5%-kal nőtt az előző évhez képest. A 3,3 milliárd euró körüli rendelésállomány 5%-kal haladja meg az előző év kiemelkedően magas szintjét, annak ellenére, hogy a terveknek megfelelően lezártuk a hosszú távú nagyprojekteket.

A fő hangsúlyt továbbra is a jövedelmezőségre helyezzük, és különösen ezen a téren értünk el biztató növekedést. Az adózás előtti eredményt (EBT) közel 37%-kal tudtuk növelni. Továbbra is nagy jelentőséget tulajdonítunk a pénzügyi erőforrásaink gazdaságos felhasználásának és a szilárd tőkeszerkezetnek is. Annak ellenére, hogy magas a beruházási hajlandóság a műszaki berendezések és gépek korszerűsítése terén, a saját tőke aránya majdnem 35%-ra emelkedett.

Különösen az új kihívások, például az építőanyaghiány és az ebből adódó árkorlátok fényében nehéz megítélni a jövőbeli üzleti fejlődést. Ennek ellenére bízunk benne, hogy összességében továbbra is az elmúlt évek stabil eredményeit fogjuk elérni. A beszámolási időszak végén kollégánk, dipl.-ing. Walter Pertl nyugdíjba vonult. Az igazgatótanácsban betöltött pozícióját 2021. április 1-jével Harald Gindl vette át.

2021 júliusában