Swietelsky AG
  • SWIE Seite Transparenz CG Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Üzleti jelentés

Különösen fontos számunkra a nyílt kommunikáció, valamint a befektetőink és a tőkepiac számára biztosított átláthatóság. Az alábbiakban elérhető az aktuális konszolidált pénzügyi kimutatás német és angol nyelven, valamint az éves jelentés (konszolidált és egyedi pénzügyi kimutatás) németül. Továbbá közzétettük a legutóbbi konszolidált pénzügyi kimutatás közzétételekor kiadott vezetőségi nyilatkozatot.

 

Töltse le az éves jelentést 2022/23

/ Az igazgatótanács előszava

Gesamtvorstand SWIETELSKY1

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A Swietelsky által tanúsított elkötelezettség eredményesnek bizonyult: az előző év azonos időszakának magas szintjéről indulva a SWIETELSKY a 2022/23-as pénzügyi évben mintegy 4,7%-kal, 3,58 milliárd euróra növelte szolgáltatási volumenét. A kihívásokkal teli keretfeltételek, az energia- és nyersanyagárakra gyakorolt erős nyomás, a magas infláció és a drasztikus kamatemelések ellenére is stabil eredményt sikerült elérnünk – az osztrák ágazati összehasonlításban átlagot meghaladó jövedelmezőséggel és sajáttőke-aránnyal. Ez a pénzügyi erő stabilitást és biztonságot teremt – munkatársaink, ügyfeleink és üzleti partnereink számára egyaránt.

A folyó pénzügyi évre vonatkozó előrejelzések szerint az építőipart továbbra is feszült környezet jellemzi. Bár a nyersanyagok elérhetősége és árhelyzete javult, az emelkedő kamatok és a szabályozási intézkedések továbbra is visszafogják a keresletet – különösen a magánépítkezések területén. A magasabb finanszírozási költségek az állami projekteket is érintik. Az építőipari ágazatok, a megrendelők és a piacok területén mutatott széleskörű diverzifikációnk, illetve ezzel összefüggésben a SWIETELSKY relatív stabil piaci pozíciója és az energetikai átálláshoz szükséges intézkedések optimizmussal töltenek el bennünket annak tekintetében, hogy a teljesítmény- és eredménymutatókat a 2023/24-es pénzügyi évben is az elmúlt évek átlagos szintjén tarthatjuk.

Célunk, hogy az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás terén is vezető szolgáltatóvá tegyük a SWIETELSKY vállalatot, bővítsük nemzetközi jelenlétünket és a digitális megoldásokkal hatékonyabbá tegyük a teljes építési folyamatot. És hogy az új karriermodellekkel új munkatársakat vonzzunk, illetve az új szerződéses eszközökkel inspiráljuk az ügyfeleinket. Mindez jelentősen meghatározza majd utunkat a fenntarthatóan sikeres jövő felé.

2023 júliusa

Töltse le az éves jelentést 2021/22

Töltse le az éves jelentést 2020/21