Swietelsky AG
  • SWIE Seite Nachhaltigkeit Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Fenntarthatósági jelentés

A csoportszintű Fenntarthatósági Jelentésben a Swietelsky AG a jelentéstétellel kapcsolatos jogi kötelezettségeken túlmenően közzéteszi a vállalatnak a fenntartható gazdálkodás keretében folytatott tevékenységéről és teljesítményéről szóló információkat és adatokat. Így eleget teszünk az érdekelt felekkel szembeni elszámolási kötelezettségünknek a nem pénzügyi információk tekintetében is.

Töltse le a fenntarthatósági jelentést

/ Az igazgatóság előszava

Swietelsky Vorstand Gruppe 2021 4 (Large)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A nagy ökológiai kihívások idején a „fenntarthatóság” kérdése központi jelentőségű a SWIETELSKY számára is. Iparágunknak különösen nagy a felelőssége az éghajlatváltozással kapcsolatban. Ezért igyekszünk tevékenységünket úgy összehangolni, hogy kivehessük a részünket a megoldásból, és az üzleti modellünket még ellenállóbbá tegyük a válságokkal szemben. Jelen Fenntarthatósági Jelentés célja, hogy megteremtse az átláthatóságot, dokumentálja az eddigi erőfeszítéseinket és egyben a további erőfeszítések alapjául szolgáljon.

Az innovatív üzleti modellek megvalósításának lehetőségét látjuk a gyorsan változó keretfeltételekben, amelyeket az egyre erősödő szabályozás és a vállalkozások dinamikus fejlődése alakítanak, különösen a finanszírozás és az ellátási láncok tekintetében. Ezért elindítottunk egy többlépcsős munkafolyamatot, amelyen belül a „fairness”, az „összefogás”, az „innováció” és az „ökológia” területeivel foglalkozunk. A vállalatcsoporton belül ezzel járó hálózatosodás segít bennünket az átfogó fenntarthatósági stratégia kidolgozásában. Ebben konkrét célokat és megfelelő intézkedéseket kell meghatározni a vállalat minden szintjén. A 2020-ban felállított fenntarthatósági menedzsment irodánk, egy interdiszciplináris vezetői csoport és külső szakértők nyújtanak szakmai támogatást ezen a téren.

Az elmúlt évek számos kezdeményezése meghozta már a gyümölcsét, ami egyebek mellett az építőipar legjobb és az Ausztria harmadik legjobb munkaadójának odaítélt díjban is megmutatkozik. A Financial Times 2021-ben Európa legsokszínűbb építőipari vállalataként ismert el bennünket, és ugyanebben az évben átvehettük a munkahelyi egészségvédelem védjegyét is. A fa- és hibrid szerkezetek terén folytatott fejlesztések, amelyek a SWIETELSKY válllalatot építőanyag-semleges szolgáltatóként pozícionálják, az átfogó beruházásokkal karöltve rohamos léptekkel haladnak előre. Jelentős beruházások valósulnak meg az ásványi eredetű építési hulladék újrahasznosítására és a szennyezett talaj kezelésére szolgáló rendszerek kiépítése terén is. Az energiatechnológia területén szakértelmünket felhasználva aktív szerepet játszunk a CO2-kibocsátás csökkentésében az épületek teljes életciklusa során.

Fenntarthatósági céljaink elérése érdekében nem utolsósorban munkatársaink kezdeményezésére is támaszkodunk. Továbbá elkötelezettek vagyunk az összes érdekelt féllel való átlátható kommunikáció mellett is. Már nagyon várjuk, hogy a következő Fenntarthatósági Jelentésünkben tájékoztathassuk Önöket a további konkrét fejlesztési eredményekről. A modern infrastruktúra, valamint az ökológiai és társadalmi felelősségvállalás között nem áll fenn ellentmondás, a SWIETELSKY válllalatnál mindig együtt gondolkodunk ezekről a fogalmakról.

2021 novemberében