Swietelsky AG
  • SWIE Seite Ueber Uns Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb
Vissza

Befejeződtek az útépítési munkák az újpesti Róna utcában

19.08.2022

Elkészült az újpesti Róna utca átfogó felújítása, melyet az üzletágunk Közép-magyarországi Főmérnöksége végzett el.

A munkálatok mintegy 1200 méter hosszú útszakaszt érintettek és még tavaly szeptemberben vették kezdetüket. A munka Budapest Főváros Önkormányzata 2020-2023. évi útfelújítási programjának keretében valósult meg a Budapest Közút Zrt. megbízásából.
A folyamatot három szakaszra bontották és a forgalom folyamatos fenntartása mellett, összesen 6 ütemben dolgoztak a kollégák. 
A kétsávos útpályán 8 centiméter vastagságban végezték el az aszfaltburkolat marását , majd két réteg aszfaltburkolatot építettek.

„A teljes szakaszon át kellett építeni a szegélyeket, a kapubehajtókat és a járdacsatlakozásokat. A trolibusz megállók környezetében a járdaszakaszokat teljes szélességben felújítottuk, a gyalogos átvezetések akadálymentes kialakítással készültek taktilis jelek beépítésével. Az Erzsébet királyné útja és a Bácskai utca közötti szakaszon található 45 fokos, ferde parkolók burkolatán cseréltük az aszfalt kopóréteget. A szegélykorrekcióknál (az útburkolat szélesítés miatt) a teljes pályaszerkezetet cseréltük. A külső parkoló sávokban parkolásgátló fülek épültek" - nyilatkozott Pál Kristóf építésvezető a Magyar Építőknek. 

A projekt során a legnagyobb kihívást talán a trolibuszok közlekedése jelentette, hiszen az aszfaltozásra csupán éjszaka, az utolsó és az első járat közti időszakban volt lehetőség. Biztosítani kellett emellett a kivitelezés teljes ideje alatt az Uzsoki Kórház megközelíthetőségét és a parkolóhelyeket. 
A felek kooperatív hozzáállásának köszönhetően minden felmerülő problémát sikeresen orvoslásra került.