Swietelsky AG
  • SWIE Seite Ueber Uns Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb
Vissza

Új iroda- és lakóépület a Margit-körúton

22.04.2022

Műemlék iskolaépületből születik újjá Buda új irodaháza.

 

A II. kerület frekventált területén elhelyezkedő telken épül cégünk vegyes fejlesztésű projektje, a HomeWork. A lakás-és irodafunkciót is magába foglaló épület a város első dísztégla homlokzatú iskola épületének rehabilitálásával kerül fejlesztésre. Cégünk a szerkezetépítési feladatok mellett a generálkivitelezési feladatokat egyaránt ellátja. Az építkezés során a kollégák igyekszenek megőrizni a műemlék iskolaépület különleges építészeti értékeit, illetve a mai kor igényeinek egyaránt megfelelni. 

Az épület alsó szintjein irodaterek kerülnek kialakításra, míg a felső szinteken 15 db prémium kategóriás lakás kap majd helyet. A beruházás a zöld környezetben feltöltődni vágyók igényeit is igyekszik kielégíteni: zöldtető, felújított park, valamint egy belső kert fog a pihenni vágyók rendelkezésére állni. 

A februárban befejeződő szerkezetépítési munkákról Gász István projektmérnök nyilatkozott a Magyar Építőknek. 

A 2020. májusában kezdődő projekten a bontási munkákat követően feltárási munkák következtek: nemvárt módon ugyanis egy 400 sírhelyes temető maradványaira bukkantak a szakemberek. A további kutatások kimutatták: a terület az 1600-as évektől számítottan egyaránt szolgált keresztények és muszlimok temetkezési helyéül.  

Az építészeti tereket tekintve a régi épület homlokzata az eredeti állapotok szerint kerül felújításra egyedi hangulatot kölcsönözve ezáltal az épületnek. A régi épület udvar felőli homlokzati falai a későbbiekben belső falként funkcionálnak majd egyedi belső teret biztosítva az iépület jövendőbeli bérlői számára. A falazat mellett a régi épület díszlépcsőháza is megmarad majd a földszint és a második emelet között, efölött pedig új lépcsőkarok létesülne majd. 

Az épület egyik ékessége minden bizonnyal az a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán álló nagy platánfa, amelyet a fejlesztő úgy mentett meg, hogy az érvényes építési engedélyek ellenére saját költségén módosította a terveket. 

 

A fotókért köszönet a Magyar Építőknek.