Swietelsky AG
Vissza

Teljes modernizáción esett át a nyíregyházi INTERSPAR

07.04.2022

Már üzemel a teljeskörű fejlesztésen átesett épület. 

A beruházást követően új belső és külső arculattal várja a vásárlókat a 23 év után megújult épület. 

Az átépítési munkák során szempont volt, hogy az új eladótérhez egy letisztult forma- és színvilág társuljon. Valamint a terek kialakításánál és a termékek elhelyezésénél arra is ügyeltek, hogy az teljes mértékben kiszolgálja az átalakult fogyasztói elvárásokat - pl.: kiemelt helyet kaptak az egészséges táplálkozást elősegítő élelmiszerek. A bevásárlás komfortját továbbá több kényelmi szolgáltatás fogja biztosítani. 

A 16.000 négyzetméteres létesítmény felújítását 2021. márciusában kezdte meg cégünk. A kollégák először a meglévő fejépület bontásának láttak neki, majd a szerkezeti és belső építészeti átalakítások következtek. A projekt során kihívást jelentett a szerkezeti stabilitás megvalósítása, a kollégák ugyanis az épületmerevség szempontjából olyan szerkezeti kialakításokat tártak fel, amelyek  nem voltak előre feltételezhetőek.
„A projektcsapat számára nagy feladat volt a szerkezeti stabilitás megtervezése és a meglévő, illetve tervezett épületrészekhez igazított kivitelezése. ... A meglévő és új épületszerkezet merevségét a fejépületben lévő látványos rácsos acélszerkezet látja el, ahol egy panorámalift is helyet kapott.” 

A kivitelezési munkák befejeztével egy igazi modern, a vásárlói és a beruházói igényekhez maximálisan igazodó bevásárlóközponttal gazdagodott Nyíregyháza városa. 

 

A fotókért köszönet a Magyar Építőknek