Swietelsky AG
Vissza

Szerkezetépítési munkák az Aradi utcában

03.06.2021

Év elejével elrajtoltak a munkák az Andrássy út közelségében található Aradi utcai ingatlanon

Szerkezetépítő kollégáink a projekt során egy emeletes társasház bővítését végzik, melyről Székely Klára projektvezető beszélt bővebben a Magyar Építőknek. 

Az egyemeletes társasház további négy szinttel fog bővülni, melynek szerkezetépítési munkáit végzi a SWIETELSKY. A kollégák először a korábbi padlástér bontását végezték el: az emeletet eredetileg régi fa födém határolta, így ez a szint kapott egy végleges zsaluzattal készített acélgerendás vasbeton megerősítést, hogy elbírja az új emeletek súlyát. A vasbeton munkák után közvetlenül kőműves feladatok következnek - az épület határolófalai korszerű tégla szerkezetből készülnek, homlokzati hőszigetelő rendszerrel.

A belvárosi környezetet figyelembe véve a projekt során a legnagyobb kihívást kétségtelenül az organizáció jelentette - a rendszeres manőverezés mellett daru állítására sem volt lehetőség, ezért minden anyagot kézi erővel és külső teherfelvonóval kell mozgatni. Az épületnek külső megjelenésében is illeszkednie kell a belvárosi környezethez - a városképhez a homlokzat kialakításával és a nyílászárók szigorú szabályok szerinti elhelyezésével tudnak illeszkedni.