Swietelsky AG
Vissza

Metrófelújítás - így haladnak a munkák a három előrehozott állomáson

30.09.2021

Gyorsított ütemben haladnak a hármas metró rekonstrukciós munkái a három előrehozott állomáson. Magas fokú a készültség a Klinikák, a Corvin-negyed és a Kálvin téri állomásokon. 

2022 tavaszán három állomás újra megnyílik az utasforgalom előtt: a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák.

Az előrehozott átadás érdekében e három helyen gyorsított ütemben halad a kivitelezés. A Corvin-negyednél már a negyedik mozgólépcsőt szerelik, a Klinikáknál a felszínen és a föld alatt egyaránt zajlik a munka.  Jelenleg összesen hét belvárosi állomáson zajlik teljeskörű felújítás, a Lehel tér és Nagyvárad tér állomásokon pedig már tartanak a korszerűsítést előkészítő munkálatok. 

A Corvin-negyednél a kollégák már az utolsó, negyedik mozgólépcső beépítésénél tartanak, illetve megkezdik a ferdelift berakását is. A peronszinti gránitburkolat készülőben van, míg a lemezburkolatok háttérszerkezetei helyükre kerültek. Az állomás üzemi tereiben jelenleg felületképzési és burkolási munkák zajlanak, a szellőző- és folyadékhűtő berendezések pedig beépítésre kerültek.

 

A Klinikák állomáson már látható egy-egy végső belsőépítészeti elem (ún. mockup) és az utastér arculatát meghatározó napsárga szín. A mozgólépcső lejtaknában szerkezetépítési munkák folynak, elhelyezték a mozgólépcsőt tartó acélgerendákat, és jelenleg is zajlik a beszállításhoz szükséges segédszerkezetek telepítése. Ezzel párhuzamosan a ferdelift elválasztó üvegfal acélszerkezetének szerelése zajlik, hamarosan beszállítják a liftet a lejtaknába. A mozgólépcső géptérben is folytatódtak a gépészeti munkák és az elektromos nyomvonal építése, a peronszinten pedig készül a gránit padlóburkolat és festik a torkrét mennyezetet. 

A fotókért és a tartalomért köszönet a Magyar Építőknek!