Swietelsky AG
Vissza

M4-es út: aszfaltozásnál tart Szolnok északi elkerülője

26.08.2021

Cégünk a Duna Aszfalt alvállalkozójaként vesz részt az M4-es út fejlesztési munkáiban, melynek keretein belül egy 3 kilométeres szakasz és a hozzá kapcsolódó elemek kivitelezésének vállalása tartozik a SWIETELSKY-hez. 

 

A szakasz pályájának kivitelezésén túl cégünk feladata 7 híd, a 32. számú út csomópontjának új ágainak megépítése, a 32. számú út új autóúthoz való kapcsolódásra való felkészítése, illetve a párhuzamos és keresztező földutak kivitelezési munkái is.

Az első hónapok során a kollégák azon dolgoztak, hogy a korábban befejezetlenül hagyott munkaterületen megkezdődhessen a kivitelezés, mostanára pedig a burkolatépítési és a befejező munkákig jutottak. 

A projekt műszaki átadása előreláthatólag az év végével fog megvalósulni. 

A projektről Oláh Csaba építésvezető nyilatkozott a Magyar Építőknek, ahol kifejtette: egy ilyen léptékű projektnél a legnagyobb kihívást a munka gördülékeny megszervezése jelenti. A projekt eddigi talán legnagyobb próbatételét a 32-es számú út korrekciós szakaszának forgalomba helyezése jelentette.

Az utolsó fázisban jelzőlámpákkal terelték a forgalmat, emellett kellett zajlania a kivitelezésnek is. A főút új szakaszának forgalomba helyezésével újra akadálytalanná vált a közlekedés Szolnok és Jászberény között.