Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter
Vissza

Forgalomtechnikai munkák a hármas metró felszínén

10.07.2020

A hármas metró felszín alatti rekonstrukciója mellett kék-narancs színekben zajlik a felszín forgalomtechnikai kiépítése is.

Míg az állomások felújítását a SWIETELSKY Építő Kft. végzi, addig ezzel párhuzamosan az útépítési munkákért a SWIETELSKY Magyarország Kft. a felelős.

A különböző forgalomtechnikai megoldások kialakításával a közlekedés fennakadásmentes és zavartalan működésének biztosítása a cél. Ez az alábbi feladatokat foglalja magába: a buszpótló útvonalak sárga szalagos kiépítése, forgalomirányító táblák átalakítása; új buszmegállók létesítése, régiek megszüntetése vagy megnagyobbítása, csomópontok (új sávok, kanyarodó sávok kialakítása vagy megszüntetése, jelzőlámpák átprogramozása) és térvilágítás kiépítése; közbenső szigetek létesítése/elbontása, új gyalogátkelőhelyek létesítése; forgalomterelő elemek kihelyezése; kerékpáros létesítmények, útvonalak átalakítása.

A középső szakasz útépítési munkái mellett a metró északi és déli vonalához kapcsolódó szakasz kezelése is a SWIETELSKY feladatai közé tartozik. 

 

Forrás: Magyar Építők